bugün

entry'ler (6991)

armageddon turk

Anadolu lo-fi albümleri akıp giden, son dönemde ise drama köprüsü ve Türkmen güzeli gibi yeni işlere imza atan dj grubu. Müthiş işler gerçekten. Ayrıca ofiste oturup bir şey yazarken 'arkada çalsın' kafasına da inanılmaz uyumlular.

rakıyla en iyi giden meze

Acı yeşil zeytin. Acı derken öyle acı biber soslu falan değil. Ev usulü kurulmuş yeşil zeytin tatlandırılmadan, yani suyu değiştirilmeden, tercihen çekirdeği çıkartılarak, kekiklenip yağlanır afiyetle rakının yanında gömülür.

stranger things

dördüncü sezonu ilk üç bölümden sonra bir anda açılan, uzatılmasına rağmen hikâyeyi bir anda derleyip toparlayıp her şeyi başa döndüren , insana "hobaaaaa" dedirten dizi. netflix parasını çıkardı yine çok şükür.

kitap alıntıları

Gözle görülen şeyler mukavvadan maskeler gibidir. Ama her olan biten şeyde, her canlı işte, her sugötürmez olayda, bilinen her şeyin içinde, bilinmez bir akıl vardır. Bu akıl, kendi damgasını vurur o akılsız mukavva maskeye. Eğer insan vuracaksa o maskeye vurmalı. Mahpus zindandan kaçabilir mi duvarı delmeden? (Moby Dick - Herman Melville)

yazarların yürüdükleri en uzun mesafe

Tam teçhizat 32 kilometre. Siktirin gidin şimdi adımsayarcı ibneler.

sokakta öpüşen iki insanın size ne zararı var

Şu argüman artık kafa sikiyor kafasını siktiklerim:

"Ölüme, tecavüze vs.ye ses çıkarmıyorsunuz -eee- bu mu sizi rahatsız etti?"

iki insanın sokak ortasında öpüşmesi normaldir. Yukarıda sayılanlara gereken tepki gösteriliyor olsa idi de normal olacaktı. Ne yani bu yobazlar bunlara ses çıkarsa idi bunlara mı emanet edecektik her şeyimizi?istiyorsunuz ki hep kötüyü kötüyle çürütelim.

Eskiden pornografinin ahlaki dezenformasyona sebep olduğunu düşünürdüm mesela. Artık iki insanın rol gereği dahi olsa sevişmesini tamamen mutluluk verici buluyorum.

Kısacası bol bol sevişin amk. Domuzuna sevişin bu itoğlu yobazların inadına.

cade cunnigham

Detroit'imizin (Detroit Pistons) umudu, nba 2021 draftının 1 numarası.

Lige yavaş başladı fakat açılıyor git gide. Başarısız dahi olsa cesareti kırılmayan bir yapısı var. Tosunum Ayzeah (Isaiah Stewart) ile LeBron'un kavgasında, tosunumu donundan yakalayarak bir faciaya da engel olmuştur.

Olacak bu çocuk.

uludağ sözlük

Anneannemin deyimiyle söyleye söyleye ağzımız göt oldu senelerdir; zall şu sözlüğün sağıyla oynama bozuyorsun diye, dinletemedik.

Yarrak gibi olmuş yine, aferin.

tarmer çorbası

Her türlü çorbanın önünde diz çöküp tövbe isteyeceği, Mersin'de Tarsuslu Murat Usta'dan içilmesi gereken karışık çorba. Acılı ve sarımsaklı isteyiniz.

Not: bir sakatat çorbası değildir.

görsel

cyn

asıl ismi cynthia nabozny olan amerikalı şarkıcı ve söz yazarı.

şöyle cohhoş bir şarkısı vardır.

https://www.youtube.com/watch?v=WS-XqJM0-uQ

bazen radyoda bir kadının sesini çok beğenirsiniz ama sonra kendini görünce bir hayal kırıklığı yaşarsınız ya, bu hanım ablada bu hayal kırıklığını yaşamıyorsunuz.

şiir mi denir onlara

söyleyiş güzelliği nedir? sorusuna cevap mahiyetinde yazılmış bir ahmet uysal şiiri.

fon müziği: https://www.youtube.com/watch?v=U8s7ZVj7FBI

‘troya’da budanmış güle
söylediğin sözleri
şiir sandınız!

sarıl/sıklam yağmura tutuldum
rüzgara tutundum
suyun gizli gözdesi oldum
şiir sandınız!

onlar ida metinleriydi
hatmilerin son matemiydi
yaz ırmağına gece sözleriydi
şiir sandınız!

ida’nın eteğinde
gelincik aralığından
zambak kapısına süzüldüm
omzum kuğulara değdi
rüyalarınızı ağzından öptüm
şiir sandınız!

gül büyüsüydü hepsi
ege köpüğüydü
bir kadının göçmen yüzüydü
ah ne çok savruluş,
ne büyük aşktı o:
şiir sandınız!

ahmet uysal

şöyle mükemmel bir söyleyiş güzelliğine sahip şiire sahip şair:

arkasına fon müziği de veriyorum https://www.youtube.com/watch?v=U8s7ZVj7FBI

şiir mi denir onlara

‘troya’da budanmış güle
söylediğin sözleri
şiir sandınız!

sarıl/sıklam yağmura tutuldum
rüzgara tutundum
suyun gizli gözdesi oldum
şiir sandınız!

onlar ida metinleriydi
hatmilerin son matemiydi
yaz ırmağına gece sözleriydi
şiir sandınız!

ida’nın eteğinde
gelincik aralığından
zambak kapısına süzüldüm
omzum kuğulara değdi
rüyalarınızı ağzından öptüm
şiir sandınız!

gül büyüsüydü hepsi
ege köpüğüydü
bir kadının göçmen yüzüydü
ah ne çok savruluş,
ne büyük aşktı o:
şiir sandınız!

easybreath

Su altını seyretmeyi sevenler için bulunmaz nimet.

Öncelikle parasını hak ediyor. Buğulanmıyor, oldukça geniş bir bakış açısı sağlıyor, normal bir ritim ile yüzdüğünüzde aldığınız nefes yeterli geliyor. Lakin ben kulaç üstüne kulaç atayım derseniz daralırsınız. Amaç zaten sakin sakin aşağıları izlemek. Bir de palet alıp fazla efor sarfetmeden usul usul ilerleyerek deniz altını izlemenin keyfini yaşayabilirsiniz.

allegra ensemble

An itibariyle TRT 2'de enfes bir konser vermekte olan müzisyenler topluluğu. Kaçırmayın.

münasebetsiz meraklının hikayesi

Cervantes'in Don Quijote kitabının içinde yer alan mini öykü.

iki yakın arkadaştan biri evlidir (Anselmo) ve eşinin sadakatini en yakın arkadaşının (Lothario) ona kur yapması ile test etmek ister. iki arkadaşın diyalogları, özellikle de Lothario'nun bu fikrin yanlışlığını anlatmaya çalışırken yaptığı benzetmeler müthiştir.

media markt

internet üzerinde satış hizmeti leş gibi olan firma. üstelik teknolojik ve değerli ürünleri hâlâ aras kargo ile gönderiyorlar. kolaygelsin, agt gibi kişiye özel kargo hizmeti veren firmalarla çalışan amazon'un çok ama çok gerisindeler. sırf aradığım ürün amazon'da yoktu diye kendilerinden bir gamepad istedim, mersin'de yaşamama ve adresimi de açıkça girmeme rağmen anne tarafından kökenimizin malatya'ya dayandığını hissetmiş olacaklarlar ki teslimat adresi olarak malatya'yı belirlemişler sonra da kendi kendilerine siparişi iptal etmişler. baya paranormal olaylar yaşamış arkadaşlar...

köpüksüz türk kahvesi

Sıcacık ve iyi pişmiş kahvedir. Her zaman tercihimdir. Köpük denilen şeyin kahve zevkine lezzet açısından en ufak bir katkısı yoktur. Köpüklü kahve yapacağız diye çiğ telve içiriyorsunuz millete amk.

bat

Sulandırılmış mercimek salatasından hallice bir soğuk yemeğimsi mezemsi. Bir kategoriye sokamadım. Batırığın önünde diz çöküp tövbe ister. Bunu yiyeceğime oturur adam gibi mercimek salatası yerim.

detroit pistons

Güzelim amblemini sikip atmışlar. Yazıklar olsun. Direkt basketbol topu fotoğrafı koyaydınız amk bunun için bir de grafiker mi çalıştırdınız? O grafikerin vektörlerini si.. akşam akşam sinire kestim.

türkiye nin bütün ağaçları ve çalıları

Tema ve Türkiye iş Bankası Kültür Yayınları işbirliği ile basılan, her doğaseverin kütüphanesinde bulunması gereken eşsiz kaynak.

görsel